Jan en Jans

Jan en Jans waren al jaren bij elkaar. Soms vroeg Jans zich af of hij haar nog wel zag staan. Ze voelde zich onzeker over zichzelf omdat ze uiterlijk veranderde zoals het nou eenmaal ging als je ouder werd.

Op een dag viel het haar ineens op dat hij iets op zijn telefoon wegklikte toen zij keek. Er welde een gevoel van jaloezie in haar op.

Het zou toch niet dat hij een online liefje had?

Ze zou er eens op letten of ze hem kon betrappen. Jan was een gesloten en nuchtere man die niet zo snel zoiets zou doen dus Jans kon zich in eerste instantie niet goed voorstellen dat het zo was maar nu ze er over nadacht waren ze de laatste tijd elk hun eigen gang gegaan. Ze was het zicht op haar man een beetje kwijt geraakt.

Die nacht, om drie uur, toen hij beneden was om naar de wc te gaan, hoorde zij het deuntje van zijn telefoon.

Zie je wel, dacht zij. Wie, in Godsnaam appt nou midden in de nacht. Haar achterdocht was nu echt gewekt. Lang nadat Jan weer in bed was gekomen, kon ze de slaap niet vatten.

De volgende dag, toen ze koffie dronken, vroeg zij hem recht op de man af wie er had geappt. Haar hart ging tekeer maar ze wilde het weten.

Niemand zei hij stellig, zo stellig als hij altijd was. Jans wist niet wat ze hoorde en begon aan zichzelf te twijfelen en zei niks meer.

De weken daarna viel het haar steeds vaker op dat hij ‘iets’ wegklikte. Haar wantrouwen groeide met de dag tot het moment kwam dat ze het zeker wist. Jan had een online liefje. Ze voelde zich vreselijk van binnen maar ze deed net als Jan, dat er niks aan de hand was.

Ze begon zich op te maken elke dag en mooie kleren aan te trekken om er weer aantrekkelijk uit te zien. Voor zichzelf en voor Jan. En haar uitgedoofde gevoel van eigenwaarde begon te groeien.

Ze ging een cursus tuinarchitectuur doen en stortte zich op de tuin. Ze kocht plantjes en deelde de tuin anders in. Ze spitte en zat met haar handen in de modder en voelde zich elke dag een stukje beter.

Ze kreeg een gezonde kleur op haar wangen en haar ogen straalden. Haar wantrouwen naar Jan brokkelde af. Hoe kon ze denken dat die oude, trouwe Jan zoiets zou doen als een internetliefde er op na zou houden.

Ze begon argumenten voor het tegendeel van zijn ontrouw te zoeken en vond die net zo veel als van zijn ontrouw en leerde dat je krijgt wat je zoekt.

Het was Jan ook opgevallen dat zijn vrouw er zo goed uitzag en hij maakte haar steeds vaker complimentjes. Af en toe kreeg ze zelfs een liefdevolle klap op haar ronde billen. Ze gloeide van liefde als hij dat deed. Het vlammetje van hun huwelijk wat bijna gedoofd was, brandde weer volop.

7 gedachten over “Jan en Jans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s