Zondag

Weer zo’n heerlijke dag: de zon scheen, een dagje vrij van wandelen en een wasje gedroogd in de zon op mijn nieuwe droogmolen.

Tegenwoordig word ik zo blij van de zon. Er waren eerder dagen dat ik het niet fijn vond als de zon scheen dus dit is een mooie verandering. Ik had Vanmorgen vroeg energie maar ik wist dat ik het niet redde om en te wandelen en het huishouden te doen, zoals ik me voorgenomen had. Dus ik gaf mezelf vrijaf. De hondjes kunnen wel een dagje zonder wandeling. Ze kunnen hun behoefte in de tuin doen, de deur staat de hele dag open.

Dus ik had de hele dag om te stofzuigen en af te stoffen. Ik voelde me bevrijd van de dwang om vanalles te moeten. Wat een luxe om zelf te kunnen bepalen of je iets doet of niet.

Ik voelde me altijd zo in een dwangbuis en dat is nu weg. Ik doe waar ik zin in heb en ik kan de hele dag doen over een paar kleine klusjes. En dan is het geen straf om even te stofzuigen en een doekje over de vensterbank te halen, de hele dag is van mij.

Vanmorgen heb ik de droogmolen opgehaald die ik kreeg van een vriend hier in het dorp. Op de terugweg sprak ik een buurman van die vriend over de honden. Ik zag hem de laatste tijd met een nieuw hondje en hij mij met Benny. Het was zo’n leuk gesprek met iemand die ik nog nooit eerder gesproken had. Het maakte mijn hele dag goed.

Ik begin de voordelen te zien van het stabiel zijn. Stukje bij beetje ga ik steeds meer vooruit. Ik verzorg mezelf beter, ik heb meer energie en ik heb geen stemmingswisselingen.

Wat wil je nog meer…

2 gedachten over “Zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s