Vandaag

Vandaag was een heerlijke dag. De zon scheen en het was al vroeg zo warm dat een vest voldoende was tijdens mijn wandeling. Wolf wilde maar een klein eindje lopen zodat ik alle tijd voor Benny had.

Het was corona – rustig op straat en op de route die ik wilde lopen. Geen andere honden, alleen een paar fietsers en wandelaars. Voor mij ideaal, aangezien Benny niet makkelijk is met andere honden.

Het dorpscafé was dicht door de corona maatregelen maar op de camping zaten twee mensen op hun campingstoeltjes te genieten van de zon. Ze zaten naast een grote camper. Even leek het alsof er helemaal geen corona leed was.

Persoonlijk mis ik bijna niets. Mijn leven veranderd niet zoveel. Ik kan mijn wandelingen doen, ik ga nooit op vakantie en ik heb weinig nodig. Ik woon in een dun bevolkt gebied waar je makkelijker de stilte op kan zoeken.

Maar ik kan me voorstellen dat als je drie hoog achter woont met kleine kinderen, dat het een heel ander verhaal is. Dan kan ik me indenken dat de muren op je afkomen. Of als je alleenstaand bent en je eigen mensen niet kan zien. Ach er zijn zoveel scenario’s mogelijk wanneer het moeilijk is.

Maar ik zou willen dat deze periode mensen duidelijk zou maken, dat je met minder toe kunt. Je hoeft niet vier keer per jaar op vakantie. Ga eens camperen in eigen land. Gebruik de dingen die je nu doet: een avond spelletjes spelen bijvoorbeeld ook na de corona. Lees een goed boek.

Ik zou willen dat mensen er nu achter komen, dat ze niet zo veel auto hoeven te rijden, niet zoveel hoeven te vliegen, shoppen, uit eten te gaan, terrasjes pakken enz. enz. Het kan wat minder en dan doe je jezelf nog niet tekort.

Het is beter voor het milieu, voor je portemonnee en voor je psychische welzijn. Want je kan mij niet wijsmaken dat al die prikkels, die je opzoekt, goed voor een mens zijn.

Mijn dag eindigde op ons terrasje in de tuin met manlief met een wit wijntje en een biertje. Oke ik moest de drankjes zelf halen maar dat moeten we straks in de horeca waarschijnlijk ook.

4 gedachten over “Vandaag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s