Update

Er is een lange tijd overheen gegaan voor dat ik zover was om terug te kijken en volgens mij is het nu zover.

Het is nu drie jaar geleden dat ik kanker had, dat ik geopereerd ben en chemo en bestraling heb gehad.

Na de behandeling kwam pas de klap en die duurde lang, heel lang. Ik was schoon maar kon niet genieten van het leven. Ik was depressief en zat in een negatieve spiraal en ik had een doodwens. Voor mij hoefde het allemaal niet meer zo. Ik had fantasieën dat de kanker terugkwam en ik zou komen te overlijden.

Ik kon mijn draai niet vinden. Ik snapte het niet. Hoe kon ik mij zo beroerd voelen.

Er speelden meerdere dingen: het verwerken van het feit dat ik kanker had en heb overleefd. Maar ook het gebrek aan perspectief voor het leven dat nog voor mij lag. Ik zag geen uitweg in de mogelijkheden die ik nog had. Mijn psychische ziekte legde mij zulke beperkingen op dat er weinig leuks meer overbleef.

Ik ben uiteindelijk dingen gaan ondernemen. Een cursus webdesign en een camera om foto’s te maken. Allebei fout. Webdesign is helemaal niks voor mij. Ik heb geheugenproblemen en concentratieproblemen. Mijn hoofd werkt dus niet zo dat ik deze stof kan opnemen. Met fotograferen is het zo dat ik het in het verleden veel deed maar toen trilden mijn handen nog niet zo. Nu is het zo dat ik met moeite een scherpe foto kan maken.

Wat ik wel kon was lopen maar Wolf wilde bijna niet meer. Toen kwam Benny. Ik knapte op van elke dag wandelen en mijn stemmingwisselingen verdwenen naar de achtergrond. Ik had weer een doel: ik moest voor Wolf en Benny zorgen. Mijn zelfvertrouwen groeide en ik kreeg weer vertrouwen in mijn lijf en nu twee maanden later is mijn doodswens opgelost.

Met de komst van Benny, deed ook corona zijn intrede. Gelukkig mocht ik gewoon de honden uitlaten en veranderde mijn leven niet zo heel veel. Alleen mijn vriendinnen zag ik niet. In het begin ging dat nog wel maar nu begin ik ze toch echt wel te missen. Vooral omdat manlief en ik wel heel veel op elkaars lip zitten had ik behoefte aan een goed vrouwen gesprek.

Maar dat geld voor iedereen. Eigenlijk doe ik het beter dan ooit en heb ik weer perspectief. De rust door de corona doet me goed. Vanmiddag heb ik in een park afgesproken met een vriendin met anderhalve meter afstand. Dat was fijn.

8 gedachten over “Update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s