Het wiel is al uitgevonden

Ik moet blijkbaar het wiel steeds weer opnieuw uitvinden. Elke keer stoot ik weer mijn neus met mijn schizoaffectieve stoornis. Als het wat beter gaat denk ik dat ik genezen ben om er na een tijdje achter te komen dat het niet zo is.

Zoals ook nu: het ging goed, ik was lekker bezig, ik had er lol in en ik stopte zelfs met roken. Tot ik gisteren er achter kwam dat ik me niet goed in mijn hoofd voelde. Het was een bekend gevoel. Alarmbellen gingen rinkelen en ik belde mijn pb-er.

Door het onweer had ik al een paar dagen slecht geslapen, eigenlijk sliep ik al een tijdje slecht. En daar kan ik niet tegen. Het gevoel in mijn hoofd was een voorteken van een psychose. Niet leuk. Voor de nacht kreeg ik slaapmedicatie voorgeschreven.

Na een goede nachtrust voelde ik me vandaag een stuk beter. Nog een paar nachtjes met medicatie en ik ben weer boven Jan. Ook ben ik gisteravond weer begonnen met roken en dat luchtte me enorm op. Ik las op internet dat mensen zoals ik acuut psychotisch kunnen worden als ze stoppen met roken. Dat gevoel had ik al en dat werd bevestigd.

Het heeft te maken met allerlei stofjes in de hersenen. Gisteravond heb ik aan een stuk door gepaft en aan het eind van de avond voelde ik me redelijk.

Ik ben weer, de afgelopen tijd, op mijn tenen gaan lopen en het wordt tijd dat ik het nu eindelijk eens leer om rustig aan te doen en mezelf accepteer voor wie ik ben.

5 gedachten over “Het wiel is al uitgevonden

  1. Een terugval is een tegenvaller, begrijpelijk. Goed dat je iemand kan bellen.

    En stoppen met roken kan iemand helemaal overhoop halen, (dit weet ik wèl uit ervaring). Voor jou komt dat misschien extra hard aan?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s