Pak twee

Manlief en ik hebben al jaren een conflict over mijn kledingkeuze. Hij is het niet eens met mijn voorliefde voor mijn joggingbroek. Hij vindt het slonzig staan en gruwelt ervan dat ik binnenshuis in mijn joggingbroek rondloop.

Twee van mijn vriendinnen doen het ook. Een van hen, die na haar werk steevast pak twee aantrekt, zoals zij dat noemt, vindt het net zo heerlijk als ik. Het zit lekker, niks knelt en je ziet de verkeerde rondingen niet zo goed. Het is een gewoonte die ik nog van vroeger heb. Buitenshuis netjes, binnenshuis pak twee.

Ook als ik met de hond ga lopen, ga ik in mijn joggingbroek. Ik woon midden tussen de bossen en ik wil het risico niet lopen om modder op mijn nette broek te krijgen. Het is mijn man een doorn in het oog. Nou moet ik zeggen dat dresscodes mij ook steeds minder boeien maar over het algemeen ga ik netjes de deur uit als wij ergens heen gaan.

Alleen doordat ik niet werk en veel thuis ben, komt het in de praktijk niet vaak voor dat ik netjes in de kleren ben en draag ik mijn joggingbroek wel erg vaak. Tot ergernis van Manlief. Manlief moet er maar mee leren leven want pak twee en ik zijn onafscheidelijk.

13 gedachten over “Pak twee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s