Wolf

Wolf is onze Saarloos wolfhond  teef. De Saarlozen hebben meer wolvenbloed dan een “gewone” hond en dat maakt ze uniek. Ze zijn stuk voor stuk individuutjes. Zo ook Wolf. Het is moeilijk de vinger erop te leggen en duidelijk te maken waarin ze zo anders zijn  ze hebben bijvoorbeeld veel meer kenmerken van een wolf.

Wolf is bang voor de wind. Ze loopt het hele huis door en wil naar buiten omdat ze bang is dat het hol instort. Ze wil  ons waarschuwen voor gevaar en snapt niet dat wij rustig blijven zitten terwijl het zo waait. Als het s”nachts waait is de enige remedie dat ze tussen ons in komt te liggen op het bed. Dan wordt ze rustig.

De roedel is erg belangrijk voor haar. Ik ben de Alfateef en Manlief de Alfareu. In de praktijk ben ik echter de baas. Ze komt bij mij voor haar eten, wandelingen en aandacht. Manlief komt alleen om de hoek kijken als er echt iets is.

Ze is erg aanhankelijk, dat is een van de dingen die  haar zo leuk maakt. Ze is ook erg slim en ze kan echt nadenken, zoals wolven ook doen. Het is echter geen gemakkelijke hond omdat het wilde nog in haar zit. Zo leer je haar niet af tekeer te gaan tegen andere honden als je met haar loopt. Ze zet de hele boel op stelten met blaffen en trekken aan de riem. In wezen is het een angsthaas die op de loop gaat voor een klein hondje. Imponeergedrag en territorium verdedigen, zullen we maar zeggen.

Agressiviteit zit niet in haar. Ze zal zich verdedigen als het moet maar zal niet snel aanvallen. Het enige wat ze veel doet is uitdagen. Zoals bij de honden van de buren, even blaffen achter het hek, zodat de drie aan de andere kant opstuiven en dan uit frustratie elkaar aanvallen, heel grappig vindt ze dat.

Ze is nu twaalf maar heeft nog niet veel tekenen van ouderdom en ook al wordt ze rustiger, ze blijft een eeuwige pub. We hopen haar nog een tijdje te houden.

2 gedachten over “Wolf

  1. Heerlijk zo’n hond met een zeer typisch karakter! Wij hebben ook een speciaal dametje in huis, een Rhodesian Ridgeback… die vindt van zichzelf dat ze eigenlijk geen hond is maar een mens. 😁 Hilarische dingen maak je daardoor mee!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s